Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji novinara i publicista Silvija Tomaševića

Zagreb - U povodu smrti novinara i publicista Silvija Tomaševića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji. 

„Poštovana obitelji Tomašević, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku Silvija Tomaševića. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Gospodin Tomašević bio je jedan od najpoznatijih i cijenjenih hrvatskih novinara i dopisnika. Izvještavajući iz Vatikana i Italije surađivao je s nizom medijskih kuća, od kojih će našoj publici posebno ostati u sjećanju kao dopisnik Vjesnika, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i Hrvatske radio-televizije. Radio je i za Radio Vatikan i RAI, a iznimnu stručnost u poznavanju i praćenju rada Svete Stolice potvrdio je autorstvom nekoliko knjiga, od kojih se ističe „Dvojica papa“ o Ivanu Pavlu II. i Benediktu XVI., za koju je nagrađen međunarodnom nagradom Calabria.

Odlaskom Silvija Tomaševića ostat će praznina na hrvatskoj medijskoj sceni i žal mnogobrojnih gledatelja i čitatelja koji su njegove izvještaje sa zadovoljstvom i pozornošću iščekivali i pratili. Stoga vam još jednom, poštovana obitelji, izražavam duboku sućut.“