Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske, u Hrvatskom narodnom kazalištu, te se obratio nazočnima. 

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske njihov dan, podsjetivši na prvo, povijesno postrojavanje postrojbi Zbora narodne garde prije 30 godina u Kranjčevićevoj ulici. 

U svom govoru predsjednik Sabora istaknuo je kako je Hrvatska vojska pobjednička vojska koja nas je, predvođena prvim hrvatskim predsjednikom i vrhovnim zapovjednikom dr. Franjom Tuđmanom, dovela do pobjede u Domovinskom ratu i slobode.

Posebnu, trajnu zahvalnost iskazao je i svim poginulim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su podnijeli najveću žrtvu. 

"Hrvatska vojska danas je međunarodno priznata, afirmirana i poštovana", kazao je, te dodao kako je "redovito uključena u sve mirnodopske aktivnosti i na pomoć u neprilikama poput poplava, požara te pandemije Covid-19, kada ju je hrvatski narod trebao."

Isto tako, predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je kako je Hrvatska vojska na samome vrhu najcjenjenijih institucija kada je riječ o povjerenju hrvatskih građana. 

Zaključno je ponovio kako hrvatska država i sloboda nisu dane same po sebi i da zato novim, mlađim generacijama treba kontinuirano približavati istinu o tome kako su Hrvatska vojska, policija i branitelji osigurali neovisnost lijepe naše Domovine.