Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Vlade Kraljevine Španjolske Pedra Sáncheza

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Vlade Kraljevine Španjolske Pedra Sáncheza Pérez-Castejóna koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Tijekom sastanaka, predsjednik Sabora Jandroković i predsjednik Sánchez potvrdili su vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose. Sugovornici su istaknuli zajednički interes za daljnjim jačanjem suradnje dviju zemalja.

Predsjednik Sabora Jandroković i predsjednik Sánchez ocijenili su važnim uspostaviti još čvršće parlamentarne veze kroz snažniju suradnju na razini odbora te Hrvatsko-španjolske skupine prijateljstva. Predsjednik Sabora uputio je poziv predsjednici Kongresa zastupnika Batet u službeni posjet Hrvatskom saboru.

U završnom dijelu razgovora bilo je riječi o gospodarskoj suradnji koja se intenzivirala prošlih godina, posebice u području trgovinske razmjene, kao i u turizmu. Isto tako, razmijenjene su informacije o tijeku pandemije Covida-19 u dvjema zemljama. Zaključno, predsjednik Sabora Jandroković i predsjednik Sánchez osvrnuli su se na uloge Hrvatske i Španjolske u globalnoj i europskoj sigurnosti.