Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nazočio svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća

Split - U prigodi obilježavanja Dana grada i blagdana zaštitnika Splita sv. Dujma, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je u petak svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Jandroković je, čestitajući građanima Splita Dan grada i sv. Dujma, izjavio da će se na današnjoj tematskoj sjednici Vlade, koja se održava u Splitu, donijeti niz odluka koje će biti novi iskorak Splita na mnogim područjima, te da će novi projekti i nove vrijednosti povući za sobom nove investicije i tako pridonijeti novom napretku.

- Uvjeren sam da će iznimno bogat program višestoljetne tradicionalne proslave svetog Dujma omogućiti svim građanima, ali i brojnim posjetiteljima Splita da uživaju, dožive i osjete bogatstvo i ljepotu povijesne, kulturne, sakralne, ali i glazbene, sportske i gastronomske baštine Splita te dokazati zašto je Split poseban grad. Ne samo grad velikog povijesnog nasljeđa, tradicije, kulture, već i pozitivnih ljudi i kreativnosti te razigrane mediteranske energije, istaknuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u svom obraćanju na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća.

Na svječanoj sjednici dodijeljene su i nagrade Grada Splita za 2017. godinu zaslužnim Splićanima koje im je uručio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov. Dobitnici nagrada za životno djelo su doktor Ivan Urlić, novinar Ivica Luetić i profesor Frano Baras, osobne nagrade su dobili glazbeni umjetnik Vlado Sunko i plivačica Dina Levačić, dok su skupnu nagradu dobili dječji zbor Srdelice i Jedriličarski klub Mornar.

Autor: Hina/Služba za medije