Predsjednik Sabora čestitao novoizabranom predsjedniku Europskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i u svoje osobno iskrene čestitke Josepu Borrellu Fontellesu povodom njegovog izbora na dužnost predsjednika Europskog parlamenta:

«Poštovani gospodine predsjedniče!

S osobitim zadovoljstvom upućujem Vam u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i u svoje osobno iskrene čestitke povodom Vašeg izbora za mjesto predsjednika Europskog parlamenta.

U želji da i u budućnosti nastavimo s intenziviranjem suradnje na svim razinama između naših dvaju parlamenata, vjerujem da ćete se suglasiti sa mnom u tvrdnji da je upravo takva suradnja značajan doprinos boljem upoznavanju i razumijevanju između Europske unije, koju Europski parlament zastupa na najbolji mogući parlamentarni način, i parlamenata onih država koji svoju budućnost vide u okrilju EU.

Kao što i sami znate, Republika Hrvatska ove je godine s uspjehom apsolvirala ključnu etapu na svom europskom integracijskom putu. Pozitivna odluka o statusu kandidata za članstvo u EU uz istodobno određivanje početka 2005. godine kao termina za otpočinjanje pregovora s EU nesumnjivo potvrđuje ispravnost, vjerodostojnost i prepoznatljivost Hrvatske u provođenju svih unutarnjih reformskih politika. Čvrsto sam uvjeren da će Republika Hrvatska u razdoblju što slijedi beskompromisno i bezuvjetno nastaviti i nadalje prema zacrtanom cilju - punopravnom članstvu u Europskoj uniji. 

Dopustite mi, gospodine predsjedniče, da Vam još jednom zaželim svako dobro u Vašem budućem radu i još jednom čestitam na izboru na visoku dužnost koju obnašate.» 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora