Predsjednik Republike Estonije Arnold Rüütel u posjetu kod predsjednika Sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Republike Estonije Arnolda Rüütela u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Šeks i estonski predsjednik Rüütel su izrazili zadovoljstvo postignutim stupnjem bilateralnih političkih odnosa, kao i nadu da će ovaj posjet potaknuti snažniju gospodarsku suradnju s namjerom da ona dostigne razinu političkih odnosa koji su ocijenjeni dobrima.

U delegaciji su s estonskim predsjednikom u službeni posjet Hrvatskoj stigli i zastupnici estonskog parlamenta Ela Tomson i Enn Eeesmaa, te je dogovoren nastavak suradnje i u parlamentarnim okvirima. Parlamentarni kontakti su već uspostavljeni i na razini predsjednika parlamenata i na razini pojedinih odbora, a naglasak je stavljen na priključenje Republike Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u kojemu je i ovom prigodom izražena snažna podrška Republike Estonije.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je istaknuo kako su kontakti između nacionalnih parlamenata i izabranih zastupnika temelj za razvijanje dobrih i prijateljskih odnosa između država jer pridonose boljem razumijevanju naroda zastupljenih u nacionalnim predstavničkim tijelima.

Autor: Ured predsjednika Sabora