Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio turskog veleposlanika Mustafu Babura Hizlana

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio je u srijedu veleposlanika Turske u Hrvatskoj Mustafu Babura Hizlana. 

Bilateralni odnosi Hrvatske i Turske te mogućnosti njihovoga unaprjeđenja nakon pandemije koronavirusa, bili su središnje teme razgovora predsjednika Odbora Cappellija i turskoga veleposlanika. Složili su se kako su dosadašnji bilateralni odnosi, kako na političkom, tako i na gospodarskom planu dobri, a o prijateljskim odnosima dviju zemalja svjedoče i brojni ostvareni posjeti, kako na razini vlada, tako i parlamenata. Izrazili su nadu da će se takva dinamika izravnih susreta nastaviti, čim to okolnosti budu dopuštale, posebice susreti dvaju vanjskopolitičkih odbora.   

Govoreći o gospodarskim odnosima, Cappelli je istaknuo potrebu poticanja trgovinske razmjene, te pozdravio ulaganja turskih tvrtki u Hrvatskoj. Osvrnuo se i na važnost kontinuiranog  dijaloga s Turskom o situaciji u jugoistočnoj Europi i BiH te zahvalio Turskoj na zbrinjavanju nekoliko milijuna izbjeglica za vrijeme migrantske krize u Europi, kao i na pomoći koju je pružila Hrvatskoj nakon prošlogodišnjih potresa.