Predsjednik Odbora za turizam Branko Grčić primio veleposlanicu Bugarske Vasilevu Georgievu

Zagreb - Predsjednik Odbora za turizam Branko Grčić primio je u četvrtak veleposlanicu Republike Bugarske u Hrvatskoj Genku Vasilevu Georgievu.

Sugovornici su razgovarali o strukturi turističke industrije dviju zemalja s posebnim osvrtom na prilagodbu turističkog sektora novim okolnostima nastalim uslijed epidemije bolesti COVID-19.

Veleposlanica Genka Vasileva Georgieva istaknula je kako je Hrvatska za bugarske turiste vrlo atraktivna i poznata destinacija te da su turisti i ovo ljeto dolazili u Hrvatsku unatoč nepovoljnim okolnostima. Kao značajan problem za bugarske turiste veleposlanica ističe nepostojanje izravnih zračnih linija između dviju zemalja. Vasileva Georgieva podsjetila je kako je bugarska turistička industrija orijentirana na kulturni, zdravstveni i konferencijski turizam koji je posebice pogođen u okolnostima pandemije.

Predsjednik Odbora za turizam Branko Grčić govorio je o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj, posebno istaknuvši iznajmljivače kuća za odmor te nautički turizam koji su bili iznimno traženi od strane turista te su ostvarili zadovoljavajuće rezultate.

Branko Grčić i Genka Vasileva Georgieva suglasni su oko potrebe dinamičnije suradnje Bugarske i Hrvatske na različitim zajedničkim turističkim projektima i programima. U tom kontekstu razgovaralo se i o pripremama za skori posjet zamjenice predsjednika Vlade i ministrice turizma Republike Bugarske Mariyane Nikolove Odboru za turizam Hrvatskoga sabora.

Bilo je riječi i o gospodarskim planovima za oporavak dviju zemalja.