Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan primio ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan s članovima Odbora primio je u petak ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića.

-Hrvatska i Crna Gora vrlo dobro surađuju na različitim bilateralnim područjima, pri čemu otvorena politička pitanja ne opterećuju međusobne odnose, uvodno je istaknuo predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan. RH je kontinuirano podupirala Crnu Goru na putu prema NATO-u, a to će i dalje činiti u procesu pristupanja Europskoj uniji, dodao je Dragovan.

Ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković zahvalio je na ukupnoj potpori Hrvatske euroatlantskim integracijama Crne Gore, posebno istaknuvši kako je Hrvatska bila jedna od prvih zemalja koja je ratificirala crnogorski Protokol o pristupanju NATO-u. –Očekujemo da će do svibnja 2017. kompletna procedura ratifikacije Protokola o pristupanju biti dovršena kako bi Crna Gora na sljedećem summitu NATO-a u Bruxellesu sudjelovala kao punopravna članica Saveza, kazao je Bošković.

U nastavku se razgovaralo i o dobroj suradnji dviju zemalja na području sigurnosti i obrane s posebnim osvrtom na zajedničko sudjelovanje u mirovnim misijama i operacijama. Bilo je riječi i o financijskim izdvajanjima za obranu dviju zemalja, modernizaciji vojske te o globalnim sigurnosnim izazovima.

Autor: Služba za medije