Predsjednik Odbora za europske poslove Milošević održao sastanak s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju Majlindom Bregu

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević razgovarao je u četvrtak s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council - RCC) Majlindom Bregu.

Razgovarali su o ulozi te organizacije u eurointegracijskom i euroatlantskom procesu država susjedstva i drugim aktualnim gospodarsko-političkim pitanjima s kojima se suočavaju države Jugoistočne Europe.

Milošević je govorio o usmjerenosti hrvatske politike na države susjedstva, posebice na Bosnu i Hercegovinu, i važnosti održavanja fokusa na ovom dijelu Europe. – Smatram da se parlamentarnim djelovanjem može otvorenije pristupiti rješavanju određenih izazova i otvoriti prostor za druge oblike suradnje, istaknuo je Milošević te dodao kako kao zastupnik često boravi upravo u državama susjedstva. Napomenuo je posebno kako se za gospodarsku suradnju u ovom dijelu Europe treba stvoriti i političko okruženje koje će potaknuti napredak u svim područjima i na dobrobit građana.

Govoreći o poziciji organizacije kojoj je na čelu, Bregu je posebno istaknula kako postoji prostor za jačom parlamentarnom suradnjom država susjedstva te da se u tom kontekstu zalaže za aktivniji dijalog među partnerima u tom procesu.  – Regionalna suradnja treba podršku mnogih aktera ne samo u kontekstu održavanja mira i stabilizacije već i pravih promjena u Jugoistočnoj Europi, istaknula je Bregu. Važnog partnera u ovom procesu vidi i Hrvatsku kao državu članicu Europske unije koja najbolje poznaje sve izazove država u susjedstvu.