Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković održao sastanak s britanskim veleposlanikom u Hrvatskoj Thomasom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u petak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simonom Derekom Thomasom. Razgovaralo se o bilateralnim odnosima dviju država nakon brexita, aktualnim političkim događanjima kao i odnosima Europske unije i Ujedinjene Kraljevine.

Hajduković i Thomas su se složili oko toga kako Hrvatska i Ujedinjena Kraljevina imaju dobre bilateralne odnose koje će i dalje graditi i jačati na područjima od zajedničkog interesa. –Naša je namjera da s Hrvatskom nastavimo dobru suradnju u područjima europske i regionalne sigurnosti, trgovinske razmjene, akademske i znanstvene razmjene stručnjaka, turizma, istaknuo je Thomas. 

Hajduković se posebno osvrnuo na potrebu uspostavljanja jačih bilateralnih veza između parlamenata dviju država koje su se u proteklome razdoblju uglavnom odvijale kroz COSAC, Vijeće Europe i druge multilateralne platforme u kojima sudjeluju Hrvatska i Ujedinjena Kraljevina. –Važno nam je održavati čvrste bilateralne parlamentarne veze na svim razinama, a vjerujem da ćemo zajedničkim angažmanom to i postići, rekao je Hajduković i izrazio nadu u daljnju uspješnu suradnju s veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine u Hrvatskoj.