Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sudjelovao na konferenciji o mladima i budućnosti Sredozemlja

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove i član plenarne sjednice Konferencije o budućnosti Europe Domagoj Hajduković sudjelovao je u ponedjeljak, videokonferencijskim putem na konferenciji o mladima i budućnosti Sredozemlja koju je, kao nacionalno događanje Konferencije o budućnosti Europe, organizirao Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u Zadru.

Hajduković je u obraćanju istaknuo kako je Konferencija o budućnosti Europe jedinstveno događanje koje predstavlja novu paradigmu u Europskoj uniji, s obzirom da je usmjerena na građane i njihova očekivanja od EU-a. Rekao je također da Sredozemlje predstavlja veliki  resurs koji pruža mnoštvo mogućnosti, ali i izazova. – Upravo bi Konferencija o budućnosti Europe trebala ponuditi odgovore i na te izazove, posebno kada je riječ o migracijama, rekao je Hajduković i pozvao mlade da se u svojim doprinosima Konferenciji osvrnu i na pitanje uloge Europske unije u svijetu, a osobito u Unijinom susjedstvu.

Sljedeća plenarna sjednica Konferencije o budućnosti Europe održat će se 17. i 18. prosinca 2021. u Strasbourgu, gdje će građani europskim institucijama predstaviti rezultate do sada održanih panela građana i nacionalnih događanja u okviru Konferencije.