Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Albanije Rizom Podom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u srijedu s veleposlanikom Republike Albanije u Hrvatskoj Rizom Podom s kojim je razgovarao o bilateralnim političkim i gospodarskih odnosima, parlamentarnoj suradnji i albanskom putu prema članstvu u Europskoj uniji. 

Sugovornici su obostrano potvrdili odlične političke odnose i izrazili želju da se oni preslikaju i na gospodarskom planu. –Naša trgovinska razmjena nešto je veća u odnosu na prijašnje godine, ali postoji još puno mogućnosti za jačanje gospodarske suradnje dviju država, rekao je Poda.

Govoreći o jačanju parlamentarne suradnje Hajduković je naglasio kako postoji prostor za njezino osnaživanje posebice kad je riječ o razmjeni posjeta parlamentaraca. –Hrvatska puno može pomoći svojim iskustvom i znanjem iz procesa pregovora s Europskom unijom i Albanija može računati na našu punu podršku, rekao je Hajduković.

Poda je zahvalio na dosadašnjoj razmjeni iskustva i stručnoj pomoći Hrvatske naglasivši kako je Albanija postigla važne pomake kad je riječ o zadovoljavanju kriterija za članstvo u Uniji te rekao kako vjeruje da će EU prepoznati napore i uskoro odrediti datum prve međuvladine konferencije.