Predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner primio izaslanstvo Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu koje je predvodila ravnateljica Maja Grba-Bujević danas je posjetilo predsjednika Hrvatskoga sabora akademika Željka Reinera u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana hitne medicinske službe. 

Tijekom sastanka predstavnici izaslanstva Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu zahvalili su akademiku Željku Reineru na dugogodišnjoj potpori, razumijevanju i potpori. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner izrazio je razumijevanje za njihove probleme, a  predstavnici izaslanstva složili su se da bi pacijenti koji dođu na objedinjeni hitni bolnički prijam, a nisu hitni, morali platiti dio pregleda.

Članovi izaslanstva izrazili su zadovoljstvo kako je Hrvatski sabor proglašavajući 30. travnja Nacionalnim danom hitne medicinske službe odao veliko priznanje i pružio znatnu podršku svim djelatnicima hitne medicine i njihovu predanomu obavljanju odgovorne javno-zdravstvene djelatnosti. Na sastanku su upoznali predsjednika Sabora s dosadašnjim i planiranim aktivnostima, postignutim rezultatima te izazovima s kojima se svakodnevno susreću u svome radu te s iznimnim rezultatima koje timovi hitne medicinske pomoći postižu na međunarodnim natjecanjima.

- Kao liječnik dobro sam upoznat koliko je zahtjevan rad djelatnika hitne medicinske službe, kazao je predsjednik Sabora Reiner izrazivši punu podršku svim djelatnicima hitne medicinske službe u njihovu radu.

Autor: Ured predsjednika Sabora