Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić u Ženevi održao niz bilateralnih susreta

Ženeva - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić održao je drugog dana Treće svjetske konferencije predsjednika parlamenata niz bilateralnih sastanaka s kolegama iz zemalja susjednih Hrvatskoj te Čilea i Kazahstana. 

"S našim susjedima smo uvijek u kontaktu, imao sam vrlo srdačne susrete s kolegicom iz Srbije te predsjednicima parlamenata Slovenije, Makedonije i Crne Gore", rekao je Bebić.

U razgovoru s predstavnicima čileanskoga senata Bebiću je iznesen prijedlog da se u Santiagu jedan trg nazove Trg Hrvatska, na što je rekao "a mi razmišljamo o tome da ga oplemenimo umjetničkim djelom". "Bio bi to pravi dar iseljenoj Hrvatskoj u Čileu", dodao je Bebić, podsjetivši da je hrvatska zajednica u toj zemlji iznimno uspješna i vrlo cijenjena. 

Čelni čovjek Sabora razgovarao je i s predsjednikom parlamenta Kazahstana, zemlje bogate naftom i plinom. "Nakon kontakata na predsjedničkoj razini, razvija se parlamentarna suradnja s Kazahstanom i ostalim zemljama te regije s kojima su goleme mogućnosti gospodarske suradnje", ocijenio je Bebić. 

Osvrnuo se i na susret s predsjednikom portugalskog parlamenta Jaimeom Gamom, zemlje koja je "iznimno pomogla Hrvatskoj na njezinu putu u stalno članstvo u NATO". Bebić se također sastao i s predsjednicima parlamenata Kine, Njemačke, Austrije, Bugarske, Poljske, Češke i Rusije. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina