Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sazvao 7. sjednicu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sazvao je sedmu plenarnu sjednicu Sabora u šestom sazivu koja će se održavati tijekom studenog i prosinca. Nakon sjednice Predsjedništva Sabora, na kojoj su sudjelovali i predstavnici klubova zastupnika, Luka Bebić objavio je dane održavanja sjednice i prijedlog dnevnog reda.

Sedma sjednica trajat će od 19. studenoga do 12. prosinca, no moguće je da će se sjednica nastaviti i 15. prosinca. Ako se ukaže potreba, Sabor će, osim od srijede do petka, zasjedati i utorkom. Predloženi dnevni red trenutačno sadrži 37 točaka od kojih je 12 zakonskih prijedloga. Očekuje se da će do kraja sjednice dnevni red biti nadopunjen s još 15 prijedloga zakona koji se usklađuju s europskim zakonodavstvom, čime bi Sabor obradio sve zakonske prijedloge s oznakom P.Z.E. planirane za ovu godinu.

Tijekom sedme sjednice očekuje se rasprava i glasovanje o državnom proračunu za 2009. godinu. Ako donošenje proračuna to bude zahtijevalo, sazvat će se izvanredna sjednica Sabora za 16. prosinca. 
 

Autor: Internet redakcija