Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sa sudionicima Konferencije zapovjednika Kopnenih snaga članica NATO-a i partnerskih zemalja

Zagreb - Održavanje Konferencije zapovjednika kopnenih vojski zemalja članica NATO-a, partnerskih zemalja i pridruženih organizacija, priznanje je Hrvatskoj i njezinim oružanim snagama, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić. 

"Hrvatska je u ovih godinu dana članstva u NATO-u, i ne samo od tada nego još 2003. pokazala da sudjeluje u svim naporima međunarodne zajednice za očuvanje i održanje mira" rekao je Bebić u izjavi za novinare nakon što je održao govor sudionicima Konferencije. Predsjednik Sabora podsjetio je da Hrvatska sudjeluje u mnogim akcijama, od ISAF-a do Golanske visoravni i drugdje, te da s pravom može reći da je u vrlo kratko vrijeme preoblikovala svoje oružane snage, pripremila, organizirala, sistematizirala i osposobila ih za sve potrebno za sudjelovanje u operacijama NATO-a, UN-a i EU-a, te da je od primateljice pomoći postala davateljica pomoći.

U govoru sudionicima Konferencije predsjednik Sabora, kako je rekao u izjavi, podsjetio je na povijesnu tradiciju i tisućljetno postojanje Hrvatskoga sabora, "demokratske institucije koja je još u desetom stoljeću birala hrvatske kraljeve".

Bebić je u ime Hrvatskoga sabora obećao nastavak potpore hrvatskim oružanim snagama, osiguranje odgovarajućih sredstava i davanje punog obola hrvatskog parlamenta modernizaciji oružanih snaga RH.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina