Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio u oproštajni posjet veleposlanika Republike Koreje Dae-hoa Byuna

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Dae-hoa Byuna.

U razgovoru je zaključeno kako su politički odnosi i suradnja vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, ali i da bi trebalo dodatno poraditi na boljoj gospodarskoj suradnji te suradnji parlamenata dviju zemalja. Kao posebno zanimljiva područja moguće suradnje istaknuti su transport, brodogradilišta i turizam. 

Važna okolnost u intenziviranju odnosa Republike Hrvatske i Republike Koreje je činjenica da je Hrvatska sve bliže svom cilju ulaska u Europsku uniju, a Republika Koreja očekuje do kraja ove godine stupanje na snagu sporazuma o slobodnoj trgovini s državama članicama EU-a.

Govoreći o parlamentarnoj suradnji, predsjednik Sabora Luka Bebić rekao je kako ona omogućuje razgovor o svim područjima od interesa, bolje upoznavanje te olakšava kasniju operacionalizaciju konkretnih dogovora. Veleposlanik Dae-ho Byun izrazio je zadovoljstvo što je i u Hrvatskom saboru osnovana skupina prijateljstva s Republikom Korejom, nakon što je i u korejskom parlamentu osnovana skupina prijateljstva s Republikom Hrvatskom.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora