Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio talijanskog veleposlanika Pignattija u oproštajni posjet

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je veleposlanika Talijanske Republike u RH Alessandra Pignattija u oproštajni posjet. Izrazivši veleposlaniku Pignattiju zahvalnost na profesionalnom i osobnom angažmanu na daljnjem jačanju i produbljivanju prijateljskih te dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Italije, predsjednik Sabora je ustvrdio kako su bilateralni odnosi odlični, a dijalog na najvišoj političkoj razini kontinuiran.

"Tome su izrazito pridonijeli stalna podrška koju je Italija pružala u pregovaračkom procesu s Europskom unijom, razmjena posjeta državnih dužnosnika na visokoj razini, a osobito službeni posjet predsjednika Napolitana Hrvatskoj, koji je tom prigodom održao govor u Hrvatskom saboru", istaknuo je Bebić. "Ujedno vam iskreno zahvaljujem što ste 1. listopada prisustvovali Komemoraciji 69. obljetnice ratnog zločina nad civilnim stanovništvom koji su četnici, u suradnji s talijanskom vojskom, počinili u Gatima. Riječ je o povijesnom dolasku koji hrvatska javnost iznimno cijeni", dodao je Bebić.

Poželjevši veleposlaniku Pignattiju sve najbolje u nastavku diplomatske karijere, Bebić se osvrnuo i na visoko uvažavanje talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj te izrazio nadu kako će i Italija nastaviti podržavati hrvatsku nacionalnu manjinu u pokrajini Molise.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora