Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednika Republike Tadžikistan Emomalija Rahmona

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je predsjednika Republike Tadžikistan Emomalija Rahmona u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Dvojica su dužnosnika razgovarala o bilateralnim odnosima koji su dobri i bez otvorenih pitanja. Izraženo je zadovoljstvo time što su odnosi podignuti na višu razinu. Obje su strane snažno zainteresirane za tješnju suradnju, ne samo na bilateralnom planu nego i u međunarodnim okvirima, potvrđeno je tijekom razgovora predsjednika Sabora Bebića i tadžikistanskog predsjednika Rahmonija. Izražena je želja da suradnju uspostave i parlamenti dviju država te da se osnuju skupine prijateljstva. Predsjednik Sabora rekao je kako Hrvatska želi intenzivirati suradnju sa srednjoazijskim državama, a predsjednik Tadžikistana istaknuo je značaj Hrvatske u sklopu suradnje Tadžikistana s europskim državama, koja u vanjskoj politici ove države srednje Azije ima prioritet.

Zaključeno je kako mogućnosti za jačanje bilateralnih odnosa postoje na području gospodarstva, turizma, kulture te znanosti i obrazovanja.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora