Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice i 19. obljetnice njezina utemeljenja

Ploče – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić prisustvovao je prvom dijelu svečanosti u povodu obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice i 19. obljetnice njezina utemeljenja u Pločama.

Tom je prigodom posjetio izložbu fotografija, na kojima je zabilježena povijest grada i luke Ploče, te koncert klapske pjesme, na kojemu je među ostalim nastupio i Orkestar Hrvatske ratne mornarice te klapa Luka Ploče i ženska klapa Pločanke.

Po svršetku koncerta upriličen je prijem kod zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kontraadmirala Ante Urlića, na kojemu se predsjednik Sabora Luka Bebić u svom obraćanju nazočnim uzvanicima prisjetio teških okolnosti u kojima je utemeljena Hrvatska ratna mornarica te zahvalio svim pripadnicima HRM-a na doprinosu tijekom Domovinskog rata.

HRM počela se ustrojavati 12. rujna 1991. godine. Tadašnji je hrvatski predsjednik Franjo Tuđman imenovao admirala Svetu Leticu zapovjednikom HRM-a, čiji su pripadnici dali velik doprinos u Domovinskom ratu, osobito u borbama u Splitskom i Korčulanskom kanalu.
  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora