Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Knin - Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" održana je na Gradskom stadionu u Kninu. 

Središnjoj svečanosti nazočili su hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, predsjednik Sabora Luka Bebić, te drugi predstavnici državnog i vojnog vrha. Prijavak vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga predsjednku Josipoviću na svečanom postrojavanju postrojbi OS RH podnio je general bojnik Mirko Šundov.

Premijerka Kosor u svom je govoru pozvala građane da poslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti gradeći i dalje Hrvatsku kao zemlju slobode i demokracije, mira, tolerancije, solidarnosti i prosperiteta za svakog hrvatskog građanina, bez obzira na njegovu vjeru ili političko opredjeljenje.

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik OS Josipović naglasio je kako je u vojnom smislu akcija "Oluja" provedena po svim pravilima ratovanja, poštujući međunarodne konvencije te zbog toga treba odati priznanje svim onima koji su je planirali i koji su časno sudjelovali u toj operaciji pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Luka Bebić je izjavio kako je u veličanstvenoj vojnoj operaciji munjevitom brzinom oslobođen drevni Zvonimirov grad, a hrvatskoj je matici vraćeno najjače uporište agresorske pobune iz kojeg je pokrenuta okupacija hrvatskog državnog teritorija praćena strašnim razaranjima nesmiljenim ubijanjima i protjerivanjima civilnog stanovništva. Istaknuo je ulogu prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana. "Velika je njegova uloga i nikome nećemo dozvoliti da ju umanjuje," kazao je Bebić.
 

Autor: Hina