Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko u radnom posjetu Šibeniku

Šibenik - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko danas je u radnom posjetu Šibeniku, a za obilaska poduzetničke zone na Podima rekao je kako ga veseli ono što je čuo danas - da je u recesiji u toj zoni zaposleno oko 400 novih radnika. Predsjednik Sabora jutros se u uredu gradonačelnika sastao sa šibenskim gradonačelnikom Antom Županovićem, dogradonačelnicima i saborskim zastupnicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem te šibensko-kninskim županom Goranom Paukom.

Radni posjet Šibeniku predsjednik Sabora završio je obilaskom poduzetničke zone Podi, gdje je razgledao proizvodni pogon najveće tvrtke Zagreb-Montaže d.d. Novinarima je rekao kako ga veseli da je u toj zoni u recesiji zaposleno oko 400 novih radnika. - Takve stvari otvaraju put optimizmu, a Republika Hrvatska ih mora prepoznati i stimulirati na razne načine. U šibenskoj poduzetničkoj zoni uglavnom je riječ o proizvodnji okrenutoj izvozu, a to je nešto što zaista veseli i otvara perspektivu Hrvatskoj, rekao je predsjednik Sabora Leko.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović najavio je kako se ove godine na Podima otvara deset pogona, od čega devet proizvodnih, a jedan je završen te čeka početak rada. Riječ je o pogonu konditorskih proizvoda "Slatko Slasno" u kojem će biti zaposleno 50 djelatnika, otkrio je šibenski gradonačelnik Županović. Gradonačelnik je predsjedniku Sabora rekao i kako je na Podima nedavno uređeno 3,2 kilometra nove infrastrukture. (Hina)

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina