Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković prisustvovao misi za poginule hrvatske branitelje u Bljesku, policajce poginule u Borovom Selu i žrtve raketiranja Zagreba

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prisustvovao je misi zadušnici za hrvatske branitelje poginule u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak" te poginule hrvatske policajce u Borovom Selu i poginule u raketiranju Zagreba, koju je u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

- Jučer i danas sjećamo se hrabrih hrvatskih branitelja, hrvatskih vojnika i policajaca koji su dali svoj život za domovinu, prema njima osjećamo poštovanje, zahvalnost i oni zaslužuju trajno sjećanje, jer su svoj život ugradili u našu slobodu i neovisnost Hrvatske, istaknuo je u izjavi medijima predsjednik Sabora Jandroković.

- Uz one koji su dali svoj život, sjećamo se i veličanstvene pobjede u operaciji Bljesak, kazao je Jandroković, dodavši da je to jedna od najbriljantnijih operacija Domovinskog rata koja je slomila kralježnicu politici velike Srbije nakon čega je postalo jasno da će Hrvatska u operaciji Oluja osloboditi sva svoja okupirana područja.

Uz predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, svetoj misi za poginule hrvatske branitelje u Bljesku, policajce u Borovom Selu i poginule u raketiranju Zagreba, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj kao i članovi braniteljskih udruga.

Nakon mise kod vanjskog oltara crkve Sveta Mati Slobode, predsjednik Hrvatskoga sabora uz ministre odao je počast i položio vijenac za poginule branitelje.

Autor: Ured predsjednika Sabora