Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić i predstavnike Hrvatskog judo saveza

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić te predstavnike Hrvatskog judo saveza.

Predsjednik Sabora Jandroković uputio je srdačne čestitke Barbari Matić na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u judu u Budimpešti. Istaknuo je kako je ovim iznimnim uspjehom okrunila sportsku karijeru i ostvarila povijesni uspjeh za hrvatski judo, osvojivši prvu svjetsku seniorsku medalju za Hrvatsku.

Svjetska prvakinja Barbara Matić simbolično je poklonila predsjedniku Sabora Jandrokoviću uramljenu crvenu oznaku s kimona s prezimenom i državom koju u toj boji nose samo aktualni svjetski prvaci.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković zahvalio je na ovoj gesti i poželio svjetskoj prvakinji Barbari Matić daljnji uspjeh i osvajanje zlatne oznake na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju, kakve nose samo olimpijski pobjednici.

Pri susretu sa svjetskom prvakinjom Barbarom Matić sudjelovali su i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza Tomislav Čuljak, glavni tajnik Saveza Hrvoje Lindi, trener Vladimir Preradović i glasnogovornik Saveza Bruno Blumenschein.