Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji u povodu smrti umirovljenog saborskog zastupnika Slavka Degoricije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti umirovljenog saborskog zastupnika Slavka Degoricije:

„Poštovana obitelji Degoricija,

sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Slavka Degoricije. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam Vam iskrenu sućut.

Gospodin Degoricija ostat će u sjećanju hrvatske javnosti po svom društvenom i političkom djelovanju obnašajući niz odgovornih dužnosti u vremenu stvaranja hrvatske države i demokratskih promjena.

Bio je prvi predsjednik Vijeća općina Hrvatskoga sabora 1990. godine i naš kolega saborski zastupnik u dva mandata, kao i ministar obnove u Vladi demokratskog jedinstva te zamjenik ministra unutarnjih poslova.

Poseban doprinos dao je u osjetljivim pregovorima s predstavnicima Srba u Hrvatskoj i međunarodnim organizacijama o čemu je detaljno svjedočio u svojim memoarima „Nije bilo uzalud“.

Povjerene mu poslove, Slavko Degoricija obavljao je profesionalno, savjesno i zdušno zbog čega njegov odlazak predstavlja gubitak za hrvatsku politiku i društvo.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, još jednom primite izraze iskrene sućuti.“