Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti književnika i novinara Mladena Kušeca

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u povodu smrti književnika i novinara Mladena Kušeca, uputio je sućut njegovoj obitelji, u kojoj stoji:

„Poštovana obitelji Kušec,

s velikom sam tugom primio vijest da nas je napustio gospodin Mladen Kušec. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam najiskreniju sućut.

Gospodin Mladen Kušec ostat će u trajnom sjećanju kao jedan od najvećih i najomiljenijih hrvatskih književnika i novinara koji je svoju dugogodišnju plodonosnu karijeru posvetio prije svega djeci i mladima.

Mnogi naraštaji pamtit će njegove kultne radijske i televizijske emisije poput Tonkice Palonkice, frrr..., Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana, kao i niz književnih djela s kojima su odrastali.

Svojim originalnim i iskrenim autorskim radom, za koji je zaslužno bio višestruko nagrađivan, gospodin Kušec postavio je standarde koji mogu biti primjer brojnim mlađim novinarskim i književnim naraštajima.

Primite još jednom, poštovana obitelji Kušec, izraze iskrene sućuti.“