Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku za novu, 2020. godinu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku za novu, 2020. godinu u kojoj stoji:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu čestitam novu, 2020. godinu uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz želje da vam iduća godina donese dobrobit u privatnom, obiteljskom i poslovnom životu.

Želim, također, da nam početak nove godine, u duhu optimizma i sloge, bude poticaj na promišljanje o vlastitom doprinosu u daljnjem osnaživanju naše domovine i hrvatskog društva te odlučnom rješavanju svih mogućih izazova. Naš zajednički cilj je da razvijamo Hrvatsku kao prosperitetnu zemlju, stabilnih i snažnih institucija, s gospodarskim i demografskim rastom, uz osnaživanje društvene pravednosti i solidarnosti radi stvaranja kvalitetne, dostojanstvene i sigurne budućnosti svih hrvatskih građana.

Zadaća je Hrvatskog sabora, kao najvišeg predstavničkog tijela hrvatskih građana, raditi odgovorno za opće dobro Hrvatske i njezinih građana, u duhu dijaloga i tolerancije. Prioritet će biti daljnje osnaživanje zakonodavnog okvira i usvajanje zakonskih prijedloga koji će odgovoriti na zahtjeve i potrebe svih građana radi podizanja kvalitete i standarda njihova života te političke stabilnosti. Dosadašnje zakonodavne aktivnosti koje su stvorile pozitivno gospodarsko ozračje trebaju nas potaknuti da  uložimo još više znanja, predanosti i promišljenosti u razvoj društvenih, političkih i gospodarskih vrijednosti u našoj domovini. Hrvatski će sabor također dati svoj snažni doprinos ostvarivanju ciljeva i prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije radi stvaranja snažne Europe u svijetu punom novih izazova.

Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima i svima koji su izabrali Hrvatsku kao svoju domovinu, želim sretnu novu, 2020. godinu!“