Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u oproštajni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine Xu Erwen

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen.

Predsjednik Sabora Jandroković i veleposlanica Xu Erwen složili su se kako Hrvatska i Kina njeguju prijateljske odnose i imaju vrlo dobru suradnju u područjima gospodarstva, trgovine, turizma i kulture. Pelješki most ostat će trajan i najvidljiviji simbol prijateljskih odnosa između dva naroda, ustvrdili su sugovornici.

Parlamentarna suradnja također je ocijenjena kvalitetnom te je obostrano izražena nada u nastavak produbljivanja parlamentarnih odnosa. 

Predsjednik Sabora Jandroković i veleposlanica Xu Erwen složili su se kako postoji prostor za daljnje jačanje gospodarske suradnje i trgovine te obostrana želja za uspostavom izravnih letova između Hrvatske i Kine u cilju povećanja broja turističkih posjeta. 

Predsjednik Sabora Jandroković pozvao je predsjednika Svekineskog narodnog kongresa Li Zhanshua u posjet Hrvatskoj i na otvorenje Pelješkog mosta iduće godine. Bit će to ujedno i prigoda obilježavanja 30. obljetnice diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

U završnom dijelu razgovora predsjednik Sabora zahvalio je veleposlanici Kine na predanom radu u jačanju bilateralnih odnosa i uputio želje za nastavkom uspješnog rada u budućnosti.