Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio ministricu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Søreide

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministricu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Søreide koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica Eriksen Søreide ocijenili su bilateralne odnose između Hrvatske i Norveške vrlo dobrima i prijateljskim te istaknuli niz područja na kojima je suradnja konkretna, ali i ona koja se mogu dodatno unaprijediti. 

Zajednički cilj je dodatno osnažiti gospodarsku suradnju. U tom kontekstu istaknute su gospodarske mogućnosti koje se Hrvatskoj pružaju u okviru Europskog gospodarskog prostora, njegovog financijskog mehanizma kao i bilateralnog Norveškog financijskog mehanizma. 

Sugovornici su također istaknuli važnost parlamentarne suradnje i mogućnosti njezinog daljnjeg intenziviranja. U tom smislu, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ponovio je poziv svojoj norveškoj kolegici da službeno posjeti Hrvatsku. 

Predsjednik Sabora Jandroković upoznao je norvešku ministricu s glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, s naglaskom na parlamentarne sastanke. Sugovornici su pozdravili interes norveških zastupnika za sudjelovanjem kao još jednu priliku za osnaživanje parlamentarnih odnosa, na bilateralnoj i europskoj razini.