Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio ministra vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Josepa Borrella Fontellesa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministra vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Josepa Borrella Fontellesa koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Jandroković i ministar Borrell ocijenili su bilateralne odnose Hrvatske i Španjolske vrlo dobrim i prijateljskim, posebno u okviru suradnje u EU-u i NATO-u. Pozdravili su intenzivirani dijalog između dviju država na visokoj razini. 

Naglašena je potreba osnaživanja parlamentarne suradnje, posebno na područjima od zajedničkog interesa, poput vanjskih i europskih poslova. U tom kontekstu, pozdravljeno je skoro predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije te činjenica da će Hrvatski sabor organizirati parlamentarnu dimenziju predsjedanja tijekom koje će nacionalni parlamenti imati priliku dati svoj doprinos raspravama o prioritetima daljnjeg djelovanja.

Razmijenjena su mišljenja i o aktualnim temama u Europskoj uniji, s posebnim osvrtom na rezultate izbora za Europski parlament.