Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje je predvodio predsjednik VAD-a Stipe Jukić. 

Uz zahvalu na kontinuiranoj podršci predsjednika Sabora Jandrokovića ovoj tradicionalnoj povijesno-kulturnoj manifestaciji, izaslanstvo je izvijestilo o pripremama za predstojeće viteško alkarsko natjecanje. Tom prigodom, izaslanstvo je uputilo poziv za sudjelovanjem predsjednika Hrvatskoga sabora na 306. Sinjskoj alci koja će se održati 8. kolovoza 2021. godine u Sinju. 

Predsjednik Sabora Jandroković još jednom je iskazao punu potporu Viteškom alkarskom društvu i organizaciji ove manifestacije od nacionalne vrijednosti koja promiče hrvatske tradicijske običaje, nacionalni identitet i bogatu kulturno-povijesnu baštinu. Uvrštenjem na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO-a, Sinjska alka postala je i kulturna manifestacija od svjetskoga značenja. Predsjednik Sabora Jandroković zahvalio je na pozivu te potvrdio svoj dolazak na Sinjsku alku.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva na sastanku s predsjednikom Sabora sudjelovao je i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Dinko Bošnjak, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, alajčauš Ivica Filipović Grčić i arambaša Ivo Vukasović te gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac.