Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom

Split – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom u zgradi županije.

Župan Boban izvijestio je predsjednika Sabora o ulaganjima u prometnu infrastrukturu i započetim radovima u tunelima i lukama u Županiji, kao i prilaznim prometnicama Splitu u cilju što boljeg prometnog povezivanja i reduciranja zastoja. Posebno je izdvojio šest aglomeracija, a ukupno je iz fondova Europske unije u opticaju 6,2 milijardi kuna za područje Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Sabora Jandroković naglasio je važnost korištenja sredstava iz fondova Europske unije, kako bi se kvalitetnim projektima osigurao ostanak stanovnika i bolja kvaliteta života. Sugovornici su pozdravili inicijativu Vlade o pokretanju Projekta Dalmatinska zagora-Lika-Gorski kotar-Banovina po uzoru na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. 

U okviru razgovora o demografiji, istaknuti su i projekti kojima županija pomaže stambenom zbrinjavanju mladim obiteljima, te obiteljima s više djece za njihovo školovanje. Za 45 tisuća osnovnoškolske djece u Županiji osigurani su besplatni udžbenici. Isto tako, župan Boban naglasio je uspješnost županijskog projekta "Tu je moj dom" kojim se potpomaže 120 obitelji u kupnji i adaptaciji prostora za stanovanje u depopulacijski pogođenim mjestima. 

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, v.d. ravnatelja Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije Jozo Sarać te voditelj Kabineta župana Splitsko-dalmatinske županije Davor Pavić. 

Predsjednik Jandroković tijekom boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji održat će sastanke i s gradonačelnicima Imotskog i Vrlike, a u Imotskom će nazočiti i 120. obljetnici vatrogastva u Imotskoj krajini i 70. obljetnici utemeljenja DVD-a Imotski.