Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio svečanom otvorenju Veteranskog centra u Daruvaru

Daruvar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanom otvorenju Veteranskog centra u Daruvaru.

U obraćanju nazočnima, predsjednik Jandroković izrazio je zadovoljstvo otvorenjem Veteranskog centra u Daruvaru, čime je, uz dosad otvorene centre u Sinju, Petrinji i Šibeniku, zaokružena uspješna provedba EU projekta „Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“. Čestitao je Ministarstvu hrvatskih branitelja na osmišljavanju i dovršetku ovog hvalevrijednog i iznimno važnog projekta. Naglasio je važnost trajne zahvalnosti i sjećanja na žrtvu koju su podnijeli svi hrvatski branitelji i njihove obitelji u Domovinskom ratu, stvorivši tako temelje današnjeg međunarodnog položaja Hrvatske. Predsjednik Jandroković istaknuo je kako su projekti izgradnje veteranskih centara još jedan dokaz trajne predanosti skrbi za hrvatske branitelje.

Kako je i ovaj projekt sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, predsjednik Jandroković zaključno je istaknuo važnost nastavka učinkovitog korištenja europskih sredstava u cilju daljnje kvalitetne i sveobuhvatne skrbi za braniteljsko-stradalničku populaciju i u budućnosti.

Projekt „Uspostave veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“, ukupno vrijedan 45 milijuna eura, sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%. Unutar centara se braniteljsko-stradalničkoj populaciji iz Domovinskog rata na jednom mjestu pruža sveobuhvatna skrb kroz posebno prilagođene programe. Usluge centra u Daruvaru, poput psihosocijalnog osnaživanja korisnika centra, njihove tjelesne rehabilitacije, afirmiranja potencijala za zapošljavanje i poduzetništvo, te raznih edukacija i radionica, predstavljaju dodatnu kvalitetnu nadogradnju postojećeg sustava skrbi.