Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio švicarskog veleposlanika Denisa Knobela

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije Denisa Knobela. Naglasak u razgovoru dvojice dužnosnika je bio stavljen na nastavak inače vrlo dobre parlamentarne suradnje.

Izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima koji su izvrsni te je potvrđena želja za nastavkom parlamentarne suradnje. Predsjednik Sabora Šprem švicarskom je veleposlaniku Knobelu kazao kako želi ojačati rad hrvatskog parlamenta koji je, prema njegovom mišljenju, prethodnih godina bio zapostavljen pa mu je veleposlanik opisao način rada parlamenta Švicarske Konfederacije.

Veleposlanik Knobel je kazao kako je Hrvatska nakon zaključenja Ugovora o pristupanju Europskoj uniji postala privlačnija za ulagače u privatni sektor te je najavio posjet izaslanstva švicarskih poslovnih ljudi u rujnu ove godine. Predsjednik Sabora je izrazio zadovoljstvo porastom broja švicarskih turista Hrvatskoj. Švicarskoj je zahvalio na njezinoj pomoći u razminiranju područja u Hrvatskoj.

Autor: Ured predsjednika Sabora