Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti Josipa Sudeca

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks se u predvorju Velike vijećnice upisao u knjigu žalosti u povodu smrti saborskog zastupnika i zamjenika predsjednika HSU-a Josipa Sudeca koji je u nedjelju ujutro preminuo u Varaždinu u 71. godini života.

"Josip Sudec će kao saborski zastupnik i predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika svima ostati zapamćen po svom predanom radu i značajnom doprinosu u traganju za rješenjima za poboljšanje položaja umirovljenika", upisao je Šeks.

"Odlazak gospodina Sudeca predstavlja veliki gubitak za Hrvatski sabor. Zadržat ćemo ga u trajnom sjećanju i zahvalnosti za dobrobit Hrvatske", napisao je predsjednik Sabora, a nakon njega u knjigu žalosti upisao se i potpredsjednik Sabora Luka Bebić te još neki zastupnici.

Josip Sudec rođen je 9. ožujka 1936. u Oštricama pokraj Novoga Marofa. Pravni fakultet završio je na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je stekao i stupanj doktora znanosti. Bio je jedan je od osnivača HSU-a, koji je ove godine obilježio desetu godišnjicu osnutka, te predsjednik Kluba zastupnika te stranke u Hrvatskome saboru i član saborskoga Odbora za financije i državni proračun. 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora