Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovao na obilježavanju 16. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre

Vukovar - "Blago Zadro istinski je heroj Vukovara i Domovinskog rata", rekao je na komemorativnom skupu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks dodajući kako je obljetnica pogibije Blage Zadre i povod za prisjećanje na trajnu obvezu hrvatske države da se pronađu svi nestali i zatočeni u Domovinskom ratu.

"To je trajni dug hrvatske države, svake vlade i svake vlasti", poručio je Šeks na skupu na kojemu su bili i članovi obitelji Blage Zadre te njegovi suborci iz 204. vukovarske brigade, predvođeni ratnim zapovjednicima Milom Dedakovićem i Brankom Borkovićem, zatim ministar obrane Berislav Rončević, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan, članovi izaslanstva Zapovjedno-stožerne škole HV-a "Blago Zadro" kao i hercegovačkih općina Grude i Široki Brijeg.

Šeks je također ponovno izrazio ogorčenost Hrvatske presudom Haaškoga suda "vukovarskoj trojci" rekavši kako su pravda i istina zahtjevi od kojih Hrvatska neće odustati.

Podno spomen-poprsja general-bojnika Blage Zadre vijenac su zajednički položili i svijeće zapalili predsjednik Sabora Vladimir Šeks i članovi obitelji Zadro. Vladimir Šeks potom je bio nazočan i na svečanosti u bivšoj vukovarskoj VI. osnovnoj školi koja od danas nosi ime Blage Zadre, čije je poprsje na ulazu u školu i otkrio. Uoči komemorativnog skupa, saborsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Vladimirom Šeksom te brojna druga izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na grobu general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Vijence su također položili i svijeće zapalili i na grobu bojnika Alfreda Hilla, prvog zapovjednika satnije vojne policije 204. vukovarske brigade koji je poginuo 16. listopada 1991. braneći vukovarsku četvrt Sajmište.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina