Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Jürgena Alfreda Staksa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Jürgena Alfreda Staksa.

Predsjednik Sabora je njemačkom veleposlaniku zahvalio na trudu koji je uložio u jačanje bilateralnih odnosa Njemačke i Hrvatske istaknuvši posebno prvi posjet predsjednika Hrvatskog sabora njemačkom Bundestagu, u ožujku ove godine, ali i odnose koje je Hrvatski sabor uspostavio s parlamentima Baden-Württemberga i Bavarske te posjet skupine zastupnika CSU-a Hrvatskom saboru u srpnju ove godine. U razgovoru s veleposlanikom Staksom predsjednik Šeks je poručio da Republika Hrvatska visoko cijeni prijateljsku pomoć i potporu koju joj Njemačka pruža na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO-u, osobito s obzirom na zamor koji se javio nakon posljednjeg proširenja EU-a.

Veleposlanik Staks se složio kako je postignuti napredak u parlamentarnim odnosima Hrvatske i Njemačke najbolji izraz bilateralnih odnosa izrazivši nadu da će taj razvoj imati odjeka i u gospodarskoj suradnji. Naglasio je kako ne postoji alternativa dobrim hrvatsko-njemačkim odnosima kao ni hrvatskom članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Autor: Ured predsjednika Sabora