Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nazočio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca u povodu Dana grada

Vinkovci - U povodu blagdana Sv. Ilije i Dana grada u Vinkovcima je održana sjednica Gradskog vijeća kojoj je nazočio i predsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks.

Gradonačelnik Mladen Karlić i predsjednik Gradskog vijeća Senko Bošnjak tom su prigodom uručili zlatnu plaketu "Grb grada Vinkovaca" u povodu 15. obljetnice ustroja 109. brigadi HV-a za izvanredan doprinos u obrani Vinkovaca i stvaranju samostalne hrvatske države, a u povodu 130. obljetnice osnutka. Plaketu dobiva i Gradska knjižnica i čitaonica za izvanredan doprinos očuvanju knjižne građe, promicanju i aktivnu sudjelovanju u kulturnom životu grada. "Grb grada Vinkovaca" dodijeljen je posmrtno i Kristinki Matičić za nesebično zauzimanje za poboljšanje uvjeta života invalidnih osoba i poseban rad u vinkovačkoj udruzi za invalidne osobe.

Gradonačelnik Karlić je rekao da se i petnaest godina nakon rata u gradu osjećaju njegove posljedice, no da je znatno obnovljena infrastruktura, smanjena stopa nezaposlenosti te da se proračunski prihodi svake godine povećavaju za šest do sedam milijuna kuna.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks izrazio je nadu da će Vinkovci do iduće godine biti još ljepši, a njegovi građani sretniji i zadovoljniji, te da će i ovogodišnje "Vinkovačke jeseni" još više afirmirati grad diljem Slavonije, Srijema, Hrvatske, Europe i svijeta, promičući sve ono što krasi, kako je rekao, "Vinkovce kao dragulj na hrvatskom zemljovidu". Šeks je također rekao da će se i dalje odazivati pozivima u Vinkovce i istinski podupirati sve projekte Gradskog vijeća, Poglavarstva i Vukovarsko-srijemske županije.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora