Predsjednik Hrvatskog sabora sastao se s glavnim tajnikom Parlamentarne skupštine OESS-a

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se s glavnim tajnikom Parlamentarne skupštine OESS-a Spencerom Oliverom te njegovim zamjenikom Gustavom Pallaresom.

Sastanak je upriličen povodom preuzimanja organizacije jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku u listopadu 2011. godine od strane Hrvatskog sabora, a radi daljnjih konstruktivnih razgovora vezanih za organizacijske aspekte jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a s organizacijskim odborom Hrvatskog sabora na čelu s voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Toninom Piculom.

„Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo dobivenim domaćinstvom, osobito s obzirom na trenutak u kojem će se zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a održati – neposredno nakon očekivanog okončanja pregovora o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. Oba događaja su od velike važnosti za stabilnost u području jugoistočne Europe i poticaj svim zemljama ove regije da ustraju u zahtjevnim reformama, razvoju demokracije i dobrosusjedskih odnosa, a kako bi ostvarili svoje težnje za članstvom u Europskoj uniji“, istaknuo je predsjednik Sabora, dodavši da Hrvatska pozdravlja rezultate nedavno održanog sastanka na vrhu OESS-a u Kazahstanu te ocjene o važnosti uloge Parlamentarne skupštine OESS-a i nužnosti intenziviranja međusobne suradnje, što vrijedi kako za praćenje parlamentarnih izbora tako i za šira pitanja sigurnosti. „I zasjedanje u Dubrovniku pruža priliku da se na tom tragu potvrdi dobra suradnja“, zaključio je predsjednik Sabora.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora