Predsjednik Hrvatskog sabora s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je predstavnike Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji su bili u posjetu Hrvatskom saboru.

Predsjednik Sabora je studentima kazao kako na početku svih sastanaka s izaslanstvima i predstavnicima stranih država napomene kako je Hrvatski sabor jedan od najstarijih parlamenata u svijetu kao i to da je tijekom cijelog jednog tisućljeća bio nositelj hrvatskog suvereniteta. "Na to možemo biti ponosni", rekao je predsjednik Bebić.

Predstavnike Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je informirao o radu zastupnika, koji sudjeluju u raspravama na plenarnim sjednicama, zatim na sjednicama saborskih odbora, sastancima sa stranim izaslanstvima u zemlji i inozemstvu, a tu je još i rad na terenu s biračima. Istaknuo je kako je Sabor u ovom mandatu usvojio 235 zakona u okviru prilagodbe hrvatskog zakonodavstva europskoj pravnoj stečevini, te je podrobno informirao studente o najnovijoj, 4. po redu promjeni hrvatskog Ustava.

Predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu su predsjednika Sabora izvijestili o radu studentskih zborova i problemima s kojima se suočavaju u svom radu. Izrazili su očekivanje da neće doći do ukidanja Zakona o studentskim zborovima, za što se neki zauzimaju.

Na početku sastanka studenti su predsjedniku Sabora uručili majicu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora