Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio izaslanstvo Hrvatskog plivačkog saveza

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je izaslanstvo Hrvatskog plivačkog saveza u kojemu su bili njegov predsjednik Goran Pavić, glavni tajnik Tomislav Karlo te svjetska rekorderka na 50 m leđno, Sanja Jovanović.

Uz predsjednika Sabora sastanku su prisustvovali i predsjednica Odbora za obitelj, mladež i šport Milanka Opačić i član istoga Odbora Perica Bukić.

Čestitavši Sanji Jovanović na izvanrednim rezultatima koje je postigla na prethodnim natjecanjima, predsjednik Sabora se zanimao kako teku pripreme plivača za Olimpijske igre u Pekingu. 

Izrazio je i punu potporu Hrvatskog sabora inicijativama na području sporta u okviru njegovih ovlasti, putem prijedloga izmjena državnog proračuna te izmjenama i dopunama postojećih zakona. U tom je smislu podržao projekt izgradnje jeftinih bazena u hrvatskim gradovima na kojem zajednički rade predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Goran Pavić i saborski zastupnik i nekadašnji vaterpolist Perica Bukić. Cilj toga projekta je da se što više mladih bavi sportovima kao što su plivanje i vaterpolo, te da ti sportovi postanu svojevrsna kultura življenja.

Predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport Milanka Opačić je izrazila spremnost da se već na sljedećoj sjednici Odbora raspravi o dostupnosti bavljenja pojedinim sportskim aktivnostima.

Autor: Ured predsjednika Sabora