Predsjednici dvaju odbora Pavić i Bušić sastali se s biskupom Banjolučke biskupije Franjom Komaricom

Zagreb - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić održali su sastanak s biskupom Banjolučke biskupije mons. Franjom Komaricom.  

Biskup Komarica izvijestio je domaćine o razvoju događaja nakon posjeta hrvatskog izaslanstva Banjoj Luci realiziranog krajem listopada ove godine na kojem se razgovaralo o političkim i gospodarskim temama, mogućoj regionalnoj i prekograničnoj suradnji, korištenju sredstava iz pristupnih fondova EU-a za projekte koji bi unaprijedili održivi povratak, stambeno zbrinjavanje i kvalitetu života Hrvata u RS, zaštiti njihove imovine, povratu imovine Katoličke crkve i ostalim aktualnim pitanjima. Biskup je prenio poruku dužnosnika Republike Srpske o spremnosti na suradnju i zajedničko traženje rješenja sukladno zakonu. 

Predsjednici odbora Zdravka Bušić i Marko Pavić istaknuli su predanost snažnoj i kontinuiranoj potpori naporima da se riješe preostala otvorena pitanja, posebno ona koja se odnose na imovinsko-pravna pitanja, povrat imovine Katoličke crkve te pokretanje projekata koji bi omogućili podizanje kvalitete života Hrvata na tom području.

Biskup Komarica također je upoznao domaćine s razvojem projekta nedavno otvorene 'Kuće susreta' i 'Europskog centra za pomirenje, mir, međureligijsku i međuetničku suradnju'.