Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku uputila čestitku u povodu obilježavanja 3. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Zagreb – Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac uputila je čestitku udrugama osoba s invaliditetom i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom u povodu obilježavanja 3. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. U čestitci stoji:   

„U povodu obilježavanja 3. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom upućujem Vam, uime Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora i u osobno ime, podršku i zahvalu na svemu što činite za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji, kao i na Vašem velikom doprinosu na području senzibiliziranja javnosti za izazove i probleme s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom.

Ovim putem Vam, također, želimo pružiti podršku u online obilježavanju ovoga dana koje se, na žalost, zbog situacije uslijed borbe s epidemijom koronavirusa i nužnosti socijalne izolacije, obilježava na ovaj način. Želja nam je, također, da ustrajete u ovim teškim okolnostima i nadamo se da će unatoč svemu ovo razdoblje još više potaknuti zajedništvo kako bi sve osobe s invaliditetom, kojih je u Hrvatskoj više od 511 000, znale da nisu same i nisu zaboravljene.

Neka nas sve ovo razdoblje, u kojem smo suočeni s epidemijom, potakne na još veću motivaciju u borbi protiv svih prepreka, kao i pronalaženju još uspješnijih načina u nastojanjima da osobama s invaliditetom omogućimo što neovisniji i kvalitetniji život, za što se i Vi svesrdno zalažete. 

Želim Vam uspjeh u daljnjem radu“, stoji u čestitci predsjednice Odbora Renate Sabljar-Dračevac. 

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom o Međunarodnom danu osoba s invaliditetom

Konvencija o pravima osoba s invaliditetom