Predsjednica Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandra Benčić održala sastanak s potpredsjednikom Nacionalne skupštine Mađarske Lajosom Oláhom

Zagreb – Predsjednica Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandra Benčić održala je u utorak sastanak s potpredsjednikom Nacionalne skupštine Mađarske Lajosom Oláhom i njegovom delegacijom.

Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli na dosadašnju bilateralnu suradnju Hrvatske i Mađarske kao dviju susjednih zemalja.

Između ostalog, sudionici sastanka razgovarali su i o umjetnoj inteligenciji, a Benčić se složila s Oláhom o važnosti regulacije ovoga područja na razini Europske unije, ali i na nacionalnoj razini. Oboje su ukazali na hitnost regulacije zbog tehnološkog napretka koji, kako je naglašeno, regulatorna tijela ne mogu pratiti.

Benčić je, kao jedan od zajedničkih problema koji dijele i Hrvatska i Mađarska, istaknula klimatske promjene koje, prema njezinim riječima, predstavljaju izazov za sustave civilne zaštite i imaju razoran utjecaj na poljoprivredu. Rekla je kako upravo ta tema može predstavljati osnovu za buduću suradnju relevantnih parlamentarnih odbora Hrvatske i Mađarske.