Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala sastanak s dekanom Kisićem i prodekanicom Carević-Stanko Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir susrela se u srijedu s dekanom Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivicom Kisićem i prodekanicom za znanost i infrastrukturu prof. dr. sc. Klaudijom Carević-Stanko. 

Tijekom sastanka razgovaralo se o prilikama, izazovima i ograničenjima kojima je izloženo visokoškolsko obrazovanje u poljoprivredi, šumarstvu i veterinarstvu, a o čemu će Odbor za poljoprivredu održati tematsku sjednicu. 

- U vremenima sve prisutnijih zahtjeva održivosti u poljoprivrednoj proizvodnji, ključan je doprinos znanosti, kako u primjeni novih dostignuća, korištenju novih tehnika i tehnologija tako i u prenošenju stručnih znanja kako bi naši poljoprivrednici mogli odgovoriti na ambiciozne planove europskih zelenih politika i sve veće izazove koje klimatske promjene donose sa sobom, istaknula je Petir. 

Tijekom sastanka dekan i prodekanica su predstavili ovogodišnji 59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma koji se održava u Dubrovniku od 11. do 16. veljače 2024., kojemu je pokrovitelj predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.