Predrag Matić primio turskog veleposlanika Hizlana

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a Predrag Matić održao je sastanak s veleposlanikom Republike Turske Mustafom Baburom Hizlanom.

Sugovornici su se složili da su sveukupni odnosi dvaju zemalja vrlo dobri i prijateljski. Pohvalili su suradnju parlamenata, posebice odbora nadležnih za vanjsku i europsku politiku te se složili da su parlamentarne skupine prijateljstva izrazito dobar način za produbljivanje suradnje te otvaranje vrata i u drugim područjima od zajedničkog interesa, osim političkoga.

Turski veleposlanik zahvalio je Hrvatskome saboru na podršci turskoj kandidaturi za sjedište stalnog tajništva Parlamentarne skupštine Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) koju je 2015. uputio tadašnji predsjednik Sabora Josip Leko te iskazao nadu da je hrvatska podrška i dalje važeća. Voditelj saborskoga Izaslanstva u PS SEECP-a Matić iskoristio je priliku i čestitao nekadašnjem članu turskog Izaslanstva u Skupštini Hakanu Çavuşoğluu na novoj funkciji zamjenika predsjednika Vlade Republike Turske.

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a