Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio bugarsku veleposlanicu Georgievu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u ponedjeljak sastanak s veleposlanicom Republike Bugarske Genkom Vasilevom Georgievom.

Potpredsjednik Reiner iskazao je zadovoljstvo prijateljskim odnosom dviju država koje su dobri partneri unutar Europske unije, ali i u regiji jugoistočne Europe. Zahvalio je veleposlanici na pomoći koju je Bugarska pružila Hrvatskoj nakon prošlogodišnjih razornih potresa. Naglasio je važnost parlamentarne suradnje i izrazio želju da se intenzivira suradnja na razini predsjednika i potpredsjednika dvaju parlamenata te kroz međuparlamentarnu skupinu prijateljstva.

Veleposlanica je potpredsjednika upoznala s političkom situacijom u Bugarskoj i skorašnjim parlamentarnim izborima. Kazala je kako po pitanju gospodarske suradnje imamo pozitivne pomake te kako Bugarska preko hrvatskih luka traži brzi pristup tržištu EU-a. 

U nastavku razgovora bilo je riječi o cijepljenju protiv koronavirusa. Sugovornici su zaključili kako na prvom mjestu mora biti zaštita zdravlja građana i očuvanje gospodarstva.