Potpredsjednik Sabora Reiner primio zastupnika u Europskom parlamentu Markusa Ferbera

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u petak u Hrvatskome saboru s Markusom Ferberom, predsjednikom izaslanstva CSU-a Njemačke u Europskom parlamentu i članom Odbora za gospodarska i financijska pitanja Europskog parlamenta.

Glavna tema razgovora bila je mogućnost investiranja u Republiku Hrvatsku te odnosi Hrvatske sa zemljama u okruženju. Akademik Reiner predstavio je najnovije mjere hrvatske Vlade i zakonska rješenja koja je Hrvatski sabor donio, a koja se odnose na poticanje ulaganja, poreznu reformu te smanjenje administrativnih i drugih prepreka poduzetnicima.

Posebno je spomenuo problem iseljavanja i smanjenja nataliteta te demografske mjere kao jedno od rješenja problema s kojim se susreće Hrvatska, ali i zemlje zapadne Europe.

Markus Ferber osvrnuo se na odnose Hrvatske i susjednih zemalja, naglasivši pri tom Bosnu i Hercegovinu kao temu o kojoj se razgovara u Europskom parlamentu. Akademik Reiner naglasio je kako Republika Hrvatska daje punu potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu pri čemu, naglasio je, Bosna i Hercegovina mora ispuniti sve kriterije iz pristupnog procesa.

- Republika Hrvatska posebno je zainteresirana za to da Hrvati, koji su konstitutivan narod u BiH, uistinu budu jednakopravni s druga dva konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine, a značajan korak u tom smjeru bit će puno poštivanje Odluke Ustavnog suda BiH vezano uz predstojeće izbore, rekao je potpredsjednik Sabora Reiner.

Autor: Ured potpredsjednika