Potpredsjednik Sabora Reiner primio predsjednicu Francusko-hrvatske skupine prijateljstva u francuskoj Nacionalnoj skupštini Lilianu Tanguy

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u četvrtak predsjednicu Francusko-hrvatske skupine prijateljstva u Nacionalnoj skupštini Francuske Republike Lilianu Tanguy. Zastupnica Tanguy ujedno je i članica izaslanstva francuske ministrice za europske poslove Nathalie Loiseau koja u petak boravi u posjetu Hrvatskoj.

Potpredsjednik Reiner ocijenio je odnose između Hrvatske i Francuske odličnima i bez otvorenih pitanja, a posebno je izrazio zadovoljstvo porastom trgovinske razmjene. – Željeli bismo vidjeti još više francuskih ulaganja u Hrvatskoj, rekao je Reiner te naglasio kako hrvatska Vlada intenzivno radi na poboljšanju ulagačke klime i uklanjanju administrativnih prepreka.

Zastupnica Tanguy i akademik Reiner složili su se kako jačanje parlamentarne suradnje, a posebno učestalije razmjene posjeta međuparlamentarnih skupina prijateljstva mogu značajno doprinijeti još boljim odnosima dviju država, a parlamentarna diplomacija potaknuti intenziviranje suradnje na mnogim područjima od obostranog interesa, tako i na gospodarskom području.

Razgovaralo se i o odnosima Hrvatske sa susjednim državama, posebice Bosnom i Hercegovinom te hrvatskim prioritetima u okviru europskih politika. 

Autor: Služba za medije